Wegcriterium 2018 – Reglement

Wegcriterium AVMO-RUNNING CENTER HULSTE 2018 – Reglement.

We gaan door op de succesformule van 2017 !  Een groot aanbod en keuze in  meerdere afstanden op dezelfde locatie. De punten worden terug eenvoudig en uniform voor alle afstanden.

Het criterium dat A.V. Molenland inricht, is bedoeld om onze eigen wegatleten te plezieren en te motiveren. Het aanbod is groot genoeg.

Telkens vanaf de start van een VAL-jaar (lees  1 NOV 2017 tot 1 OKT 2018) kunnen we samen naar wedstrijden trekken, samen onderlinge duels aangaan en daarna wat nakletsen in een ‘aprés-running’. De punten komen vanzelf en de posities schommelen naarmate de wedstrijden vorderen. Naast het talent wordt ook de inzet beloond. Een combinatie van de twee levert dan de winnaar op.

Puntenverdeling 2018  –  de afspraken .

  •  Op alle afstanden zowel bij dames als heren zijn er 30 punten te verdienen voor de eerste clubmakker en we dalen af met 29 enz… Enkel clubmakkers die aangesloten zijn en met hun clubtrui lopen, komen in aanmerking voor de punten.
  • Als je  de wedstrijd wint bij de dames of  de heren pak je extra 10 pt, de tweede 7pt en de derde  4pt.   ( dit is wel  dan in het algemeen klassement met alle andere atleten )
  • Voor de rest is alles zoals vroeger: de tien beste wedstrijden tellen mee en per extra wedstrijd komen er 2 punten bij. De punten van de slechtst gelopen wedstrijd vallen dan weg. Inzet van het aantal deelnames wordt zo ook beloond.
  • Ieder aangesloten AVMO atleet wordt automatisch geklasseerd.
  • Als je verandert van categorie, bijvoorbeeld van senior naar master, neem je de punten van senior mee, en vanaf je verjaardag worden daar de punten die je gelopen hebt als  master bijgeteld. Je eindigt dan bij de masters voor de prijsuitreiking.

Lopen zonder clubtrui = geen punten !!!  Zorg er ook voor dat je in een recente clubtrui loopt !  Dit uit respect voor onze sponsors.

We wensen jullie een blessurevrij seizoen toe , veel plezier tijdens de criteriumwedstrijden!

 

Erwin en Rudi

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.