Verslag IFF Marathon door Geert Royaert

Op zondag 13 september was het terug mijn jaarlijkse marathon afspraak in Nieuwpoort. Dit voor de 17de In Flanders Fields Marathon. Voor mij persoonlijk was dit mijn vijfde marathon. Er heerste terug een gezellige sfeer voor de start. Er waren 730 deelnemers ingeschreven. Ook waren er dit jaar terug 300 fietsbegeleiders toegelaten. Zij vertrokken om 9u45 richting de Ijzertoren in Diksmuide. (18de km) Voor de vierde maal was mijn vrouw, mijn begeleidster. Om 10 uur werd dan het startschot voor ons gegeven. Onmiddellijk liep ik vooraan rond de vijfde plaats maar na een 400 tal meter kwamen we aan een punt waar wij rechtdoor liepen tot er opeens werd geroepen dat we naar rechts moesten over de brug naar het Albert I monument. Gelukkige waren we snel terug bij de rest en konden we terug vooraan postvatten. Ik had me voorgenomen om tussen 3’50” en 3’55” per kilometer te lopen. Eerst zat ik in een groepje van een vijftal maar er werd aan 3’45” – 3’50” gelopen. Ik heb dan bewust na een vijftal kilometer wat vertraagd naar mijn vooropgestelde tijd. Het nadeel was wel dat ik dan alleen moest lopen. Net voor Stuivekenskerke kreeg ik het gezelschap van een vijftal lopers. Maar dit was maar van korte duur. Net na Stuivekenskerke terug langs de Ijzer werd het tempo opgetrokken naar 16km/u. Er losten er snel 2 en net voor Diksmuide ben ik dan ook mijn eigen tempo beginnen lopen om geen risico’s te lopen voor wat nog komen moest. Aan de Ijzertoren werden we luid aangemoedigd door de vele supporters. Ook stonden onze fietsbegeleiders daar. Als eerste kwam ik Edwin tegen en wat verder stonden Bram, Luc en de dames Linda, Nabila en Katy. Ik bereikte het halve marathon punt in 1u 22m 33s. Tot aan de 26ste kilometer heb ik constant tussen 3’50 en 3’55 gelopen. Na kilometer 26 heb ik dan bewust het tempo verminderd naar 3’55 – 4’ per kilometer. Ik wou zeker geen klopje van de hamer krijgen. Ook ben ik dit jaar tijdig begonnen met iets te eten. Vanaf de 18de km al een energie-gel en dan om de 5 km een stukje banaan. Rond de 34ste km begon ik mijn benen te voelen en na wat rekenwerk (wat moet je anders doen tijdens het lopen) zag ik dat ik mijn tijd van vorig jaar zou verbeteren. Ik zakte mijn tempo naar 4’10” – 4’15” per km. De laatste 3 km zijn nog tamelijk zwaar doordat het wat oplopend is. Uiteindelijk bereikte ik de Menenpoort (altijd een speciaal gevoel) eenmaal eronderdoor nog eens rechts afslaan om na een 150m links af te slaan om uiteindelijk de Ieperse Markt op te lopen naar de finish toe. Ik eindigde als 12de in een tijd van 2u 50m 39s. Eenmaal de finish overschreden staat daar de altijd glimlachende André Mingneau (organisator) om ieder finisher persoonlijk te feliciteren. Ik ben nog nooit zo fris aangekomen van een marathon. Deze wedstrijd is voorbij gevlogen. Het was ook ideaal loopweertje. Bedankt aan alle supporters en tot volgend jaar.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.