Verslag IFF Marathon door Rudi

Klokslag 6u15 nvdr : (ik weet dus niet waar die klok van Rudi hangt – loopt zonder gps !) staat de taxi voor de deur, koffiekoeken afgehaald voor de fietsbegeleider en voor zijn echtgenote (die nog geniet van het vroeg opstaan van Edwin) de fiets (spic § span) opgeladen en weg naar Nieuwpoort. Stipt om 7u30 aangekomen aan de vismijn (o zo rustig), koffie was reeds klaar en nu rustig toeleven naar de start van de 17de marathon. Beetje bij beetje komen de atleten toe waaronder 9 die de oranje-blauwe kleuren zullen tonen langs het 42km lange parcours.  Ik mocht van de inrichters NIET lopen met de voorziene kleuren want was aangeduid om als PACER te lopen met als voorziene eindtijd van 3u00.

Nadat de fietsers werden uitgewuifd (aan kop van de bonte bende onzen Edwin, want die kent reeds jaren de weg) zetten de atleten zich klaar aan de startlijn. Een 730 atleten werden om 10 uur op weg gezet langsheen de IJzer en Ieperleekanaal richting Ieper.  Na enkele kilometers eens nagekeken of de voorziene clubmakkers in de grote groep (40 à 50 lopers) Bart, Bart en Patrick aanwezig waren. Bij de doortocht in Stuivekenskerke kreeg ik versterking van Didier om de snelheid van de groep rond de 4.15/km te houden. Hoe meer kilometers hoe kleiner de groep werd en na ongeveer 37km moest ik een beetje het tempo laten zakken zodat ik een minuutje te laat binnengekomen ben, eindtijd 3u01.34.  De meeste marathonlopers hebben het droog gehouden, na 14 uur werden rond Ieper en overal in West Vlaanderen de hemelsluizen geopend zodat de laatste marathoniens en vooral later in de namiddag de deelnemers aan de wedstrijden van 7 en 14km geen douches nodig hadden. Nu op naar Eindhoven op 11 oktober voor deelname aan het Belgisch Kampioenschap (begrijpen  wie kan een BK in Nederland)

Groetjes ,  Rudi.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.