Marathon van Boedapest: Vier clubmakkers AVMO in Flanders Fields Truitjes….

boedapest-marathon1Marathon van Boedapest … (11/10/15)
met Jeroen Deroo, Patrick Deleersnijder, Bart Guillemyn en Bart Verschaeve.

In het voorjaar plannen gemaakt met enkele avmo’ers om eens samen een marathon in het buitenland te gaan lopen, en het werd het mooie Boedapest.

Vrijdagmorgen vertrokken met lopers en supporters vanuit Zaventem, om vrijdagmiddag te arriveren in het hotel, alles mooi geregeld en we konden op weg om ons nummer te gaan afhalen aan ‘heroes square’ :  deed al vermoeden dat we zondag als helden gingen ontvangen worden.

De ochtend van de marathon een vroeg ontbijtje voor de lopers, maar het weer wilde blijkbaar niet echt mee;  het regende constant, doch niet getreurd,  we gingen ‘ons’ Jeroen hazen naar een tijd van om en beide 3u20. We maakten ons vertrekkensklaar in ons’ Flanders Fields  truitjes’, want zoals Bart Guillemyn zei : ” We goan ne ke loaten zien da ze met us niet moeten sollen”.

Na het maken van  de tussentijden en de  instructies voor onze ondertussen ontwaakte  supporters als daar waren,  Nabila, Linda, Rita en Freddy van de Maretak en de twee zonen, konden we ons ‘ inpakken’ om de metro naar de start te  nemen.  Zie foto onder

boedapest-marathon2Bijna half tien, we nemen onze plaatsen in de startboxen, en hop weg zijn we voor een avontuur door het mooie Boedapest van 42.198 meter, met slechts één opdracht :  Jeroen op tijd binnenbrengen, want dit was een belofte aan Flore. Het was een grote massa mensen die op gang kwam, maar al snel hadden we het ritme te pakken van 4.33 min/km, iets te snel,  maar dit ging later nog van pas komen!

 

Onze supporters waren op post en we zagen ze  met wel heel opvallende hoofddeksels roepen, en ja hoor, ze gingen met zijn zessen vlotjes boven de honderden Hongaarse mensen. Onderweg  had Bart G een beetje last van van eekhoorntjes bij een plaspauze en Patrick D zag overal tijgertjes opduiken, …als dit maar goed kwam!

boedapest-marathon3‘Onze’ supporters steeds op post,  met de Belgische  hoedjes steeds herkenbaar.

Na halfweg koers doorgekomen in een tijd van net onder de 1u38 zaten we perfect op schema en ja hoor Jeroen kon nog steeds lachen, doch na het keerpunt moesten we een achttal km tegen wind lopen. Jeroen ‘mocht’ volgens mij en ‘moest’ volgens hem dicht bij mij lopen; hij had nu al twee nachten bij Bart G mogen slapen dus nu was het mijn toer. Na km 25 tempo iets laten zakken, daar het iets moeilijker liep voor Jeroen maar’ so far so good’.

boedapest-marathon4We schrijven km 36 en er volgen nog een aantal lastige klimmetjes, waarvan de meeste niet wisten maar dit kan ook voordeel zijn, wat niet weet niet deert, en het wordt steeds moeilijker om het tempo vast te houden, maar dankzij het hazenwerk van ons drie, de aanmoedigingen van onze supporters èn volgens Jeroen het ‘Slavendrijverschap’ van mij (Bart V), komen we met zijn vieren aan in een schitterende 3u18. 06 op plaats 368 enz. op een deelnemersaantal van 5600 lopers!

 

boedapest-marathon5Iedereen tevreden en tijd voor een aperooke, die we allemaal heel dik verdiend hebben; uitkijken naar een nieuwe uitdaging voor volgend jaar!

 

Bart Verschaeve.

 

 

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.