Wegcriterium AVMO- RUNNING CENTER HULSTE 2016 – nieuwe formule

Het criterium dat A.V. Molenland inricht, is bedoeld om onze eigen wegatleten te plezieren en te motiveren. Het aanbod hebben we vergroot. Telkens vanaf de start van een VAL-jaar (lees  1 NOV 2015 tot en met OKT 2016) kunnen we samen naar wedstrijden trekken, samen onderlinge duels aangaan en daarna wat nakletsen in een ‘aprés-running’. De punten komen vanzelf en de posities schommelen naarmate de wedstrijden vorderen. Naast het talent wordt ook de inzet beloond. Een combinatie van de twee levert dan de winnaar op. In overleg met het bestuur maken we volgende afspraken.

Puntenverdeling 2016 —  de afspraken .

  • Marathon (nacht) : we beginnen aan 35 pt en dalen af. Er worden slechts 2 marathons opgenomen . Motivatie: extra inspanning; moet beloond worden – vaak ten koste van kortere wedstrijden. (dames en heren)
  • Halve Marathon + 20 km: we beginnen aan 35 pt. Hier ook, de inspanning moet worden beloond! Want andere clubmakkers kunnen punten verzamelen in het kortere werk èn dit simultaan! (dames en heren)
  • Alle andere afstanden starten we vanaf 30 pt + dames zoals in het vorige criterium.

 

  • Kortere afstanden heren vanaf 25 pt : een 5km kan dus punten genereren.  (vb: een 10 km vanaf 30pt, een 7km of 5km vanaf 25pt)
  • Als je de wedstrijd wint bij de dames of  de heren pak je extra 10 pt, de 2de 7pt en de 3de 4pt.-dit is wel dan een algemeen klassement met andere atleten) (cfr vorig jaar).

 

  • Voor de rest is alles zoals vroeger: de tien beste wedstrijden tellen mee en per extra wedstrijd komen er 2 punten bij. Inzet van het aantal deelnames wordt zo ook beloond.

 

 

Lopen zonder clubtrui = geen punten !!! Zorg er ook voor dat je in een recente clubtrui loopt !
Dit uit respect voor onze sponsors.

We wensen jullie een blessurevrij seizoen toe , veel plezier tijdens de criteriumwedstrijden!

Meer details ( keuze in afstand volgens de wedstrijd en de te verdienen punten)  volgen nog.

Rudi en Erwin.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.