Tim Soenens wint de winterloop in Deinze voor Alexander Eggerick. Katrijn Van Hulle wint bij de dames.

Deinze 13/12/15 aan de Brielmeerssen was er terug een prachtige 13,2 km Winterloop.

Meer dan 400 deelnemers waren aanwezig om hun ding te doen tijdens de “winterloop” (12°C). Onder hen 23 atleten van AVMO, met daarbij nog een vijftal leden van de Joggingclub. Prachtige overwinningen voor Tim en Katrijn, een deugddoende 2de plaats voor Alex en een heroptreden van Jan, maakten onze voormiddag goed. Als prijs kreeg iedereen een prachtige kerstroos mee naar huis. Onder druilerige omstandigheden werd de wedstrijd in de Brielmeersen gelopen, Finse piste, doorheen het park en een passage langs de Leie voor 1, 2  of 3 ronden. Tim liep de volledige wedstrijd aan kop gevolgd door Alex (en dat de dag na de Haas van Wingene). Tim won in 45’47”. Alex deed er 47’51″over.
Geert Royaert (14de in 53’47”) was op een bepaalde passage het noorden kwijt en liep een tijd verloren om dan toch nog – na het goede pad gevonden te hebben 🙂 – een inhaalrace te lopen die hem in extremis nog voorbij Patrick Deleersnijder (15de in 53’59”) bracht. Dieter Cleenwerck (17de in 54’58”) was traag gestart en deelde zijn wedstrijd goed in. Na het commentaar van Rudi volgt een klein relaas van ons ‘Jerommeken’, Bart Guillemyn ( 20ste in 55’20”). “wat een mottig weertje om te starten, ik zag het niet zitten om op te warmen, stond een beetje te babbelen in het  midden van de groep, toen opeens de start gefloten werd. Het uurwerk in gang duwen en 300 meter sprinten om toch weer op mijn plaats te raken bij Patrick, die netjes voorin stond bij de start; ik kwam er bij aan de vijver, maar was al pompaf. ’t Zal mij leren: focussen bij de start en achteraf bijpraten bij een bierke. We zijn een tweetal ronden bij elkaar kunnen blijven, maar dan begon de inspanning van de dag ervoor toch te wegen. (lees de Haas van Wingene), Patrick liep rustig weg en toen we de laatste keer rond het voetbalpleintje liepen zagen we opeens Dieter en Geert achter ons aan lopen  ???  in het heetst van de strijd was Geert gewoon de loper voor hem blijven volgen die opeens de verkeerde kant opging. Maar op zijn gekende rustige tred kon hij zijn rechtgeaarde plaats weer heroveren. De laatste twee kilometer in een hinkstap gelopen, een ferme kramp gekregen in het linkerbeen; het zal mij leren om niet los te lopen na Wingene en niet op te warmen in de regen. Als dat maar goed komt voor mijn 50 kilometer van komende zaterdag, Luk Devlaminck heeft het verstandiger aangepakt dan ik en kwam snel en fris over de streep. Volgend weekend loopt Bart G een 50 km tussen Tielt en De Pinte (of omgekeerd).
Pol Vackier (31ste in 56’50”) was de voorbode van een groepje clubmakkers onder leiding van Rudi Van Bruwaene (40ste in 57’27”). Rudi hielp Katrijn Van Hulle ( 39ste in 57’25”) naar de overwinning bij de dames. Veel gebabbel ook in de groep met Luk Devlaminck 33ste in 56’59”. Ook Jeroen Deroo kon in het spoor blijven (35ste in 57’17”). Jan Vromman was een beetje te rap gestart (49ste in 58’06”), maar was toch erg tevreden over zijn eerste wedstrijd. Johan Moyaert werd 52ste in 58’33”. Whoopy Franssen (83ste in 1u04’32”) en Rita liepen de ganse wedstrijd in elkaars buurt gevolgd door Elke Spriet (91ste in 1u05’42”),  die haren Tim de overwinning zag behalen. Geert Lievrouw ( 95ste in 1u06’52”) kwam na zijn valpartij van gisteren in Wingene rustig genieten van de natuur. Daarna volgde nog een duo Evelyn en Dirk Vandewalle ( 101ste in 1i08’23”),die tevergeefs op zijne copain Edwin wachtte. Linda Vermeersch ( 118de in 1u14’10”) besloot overgelukkig haar wedstrijd in een voor haar persoonlijke besttijd.

In de wedstrijd over 8,9 km kwamen Annick Coene (vrijdag=Brugge, zaterdag=Wingene), Fabienne De Bruyne (gesteund door echtgenoot Eddy en de kleinkinderen) en Christa Geerolf met een goed gevoel over de aankomstmeet.

Erwin.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.