Stijn Fincioen zilver op Eur.Kamp.Halve Marathon en Belgisch goud als team- Tim Soenens en Charline Vanneste winnen in Ruiselede.

Twee weken geleden won Stijn Fincioen nog het Belgisch Kampioenschap 10 km voor masters. Nu bevestigde hij zijn conditie met een een 2de plaats op het Europees Kampioenschap Halve marathon : goed voor Zilver in een prachtige 1u07’40”. Hij bezorgde daarmee Het Belgisch team den gouden medaille. Proficiat !

Ondertussen liepen in Ruiselede 166 deelnemers de jaarlijkse Molenloop over 6 km.

Tim Soenens wint dus ook in het kortere werk (20’00”), Alexander Eggerick pakte zijn zoveelste podium (3de in 21’05”). Charline Vanneste wint bij de dames in 22’28”. Heel wat clubmakkers smaakten deze korte wedstrijd. Onder hen Dirk Lannoo (9de in 22’28”), Bart Guillemyn (14de in 23’26”), Brecht Gordier (22ste in 24’20”)n Katrijn Van Hulle (25ste in 24’27”), Pol Vackier (27ste in 24’55) , Jens-Magnus Verhelst (30ste in 25’02”), Melissa Nobus (33ste in 25’18”), Luk Devlaeminck (34ste in 25’23”), Geert Lievrouw (39ste in 25’51”), Whoopy Franssen (40ste in 25’54”), Johan Moyaert (50ste in 26’43”), Elke Spriet (55ste in 27’08”), Luc Maes (75ste in 28’40”), Sabine Denolf (83ste in 28’58”), Christa Geerolf (131ste in 33’22”) en Annick Coene (132ste in 33’22”). Deze laatste twee sympathieke dames werden wel in de rangschikking bij de categorie kleuters geplaatst. Een apart klassement blijkbaar , vanaf de  130ste plaats. Wellicht stralen deze dames een heel jeugdig sentiment uit en zorgen ze voor een ongedwongen charisma bij de pianist van de uitslag.