Luc Maes loopt klavertjevier marathon in Scherpenheuvel als rustige duurloop…en geniet van de natuur.

Zondag 27/08/17 nam Luc Maes deel aan de  klavertjevier marathon in Scherpenheuvel, een natuurmarathon en ultraloop met ronden van  10,5 km door het heuvelachtige landschap van het Hageland. Hier volgt zijn verhaal.

“Zondag startte ik toch in de Klavertjevier marathon. Na mijn laatste 30 km duurloop training had ik beslist die marathon niet te lopen. Ik loop de laatste tijd zeer onregelmatig. Een dag loop ik goed en een andere dag geraak ik bijna niet vooruit, vooral bij warm weer. Ik heb soms weer last van lichte hoofdpijn. Donderdag 17-08-2017 liep ik mijn wekelijkse snelle 10 km training met de Croky Boys. Ik kon de lopers met wie ik startte van in het begin niet volgen. Ik werd ingehaald door lopers van een lager niveau en ook hen kon ik niet volgen. Ik legde de Croky tour, 9,70 km, af in 1u03’ daar waar ik er meestal +- 45’ over deed. 2 dagen later liep ik een 11 km wedstrijd te Wingene. Daar liep ik goed. Op het einde kon ik nog de lopers met wie ik samen liep nog los lopen. Die lopers kon ik op het einde van mijn vorige wedstrijd in Ardooie niet volgen. De zondag voor de marathon stond er een rustige duurloop van 30 km op het programma. Maar ik ben gestopt na 15 km. Het was zeer warm en ik geraakte niet vooruit. Op enkele lichte hellingen moest ik zelfs wandelen. Ik besliste toen om de marathon niet te lopen. Die zondagavond liep ik nog eens 15 km op mijn loopband aan +- 12 km per u. Met op het einde enkele versnellingen, zonder problemen. Ook de week voor de marathon kon ik mijn training zonder problemen afwerken. Ik heb mij laten onderzoeken door mijn sportgeneesheer en hij stelde enkel een licht te kort aan ijzer vast. Ik neem nochtans dagelijks vitaminen met ijzer. Na beraad besliste ik om toch te starten in de Klavertjevier marathon, maar als rustige duurloop training. De Klavertjevier marathon is een zeer mooie maar redelijk zware marathon. Er wordt veel langs onverharde veld- en boswegen gelopen, met enkele hellingen. Het was geen afgesloten Parcours, men moet zich aan de verkeersregels houden. Maar veel hinder had men daar niet van. Er moesten enkel enkele banen over gestoken worden. Maar die waren niet druk en sommige bestuurders wachten om ons door te laten. Ik heb slechts 2 maal moeten wachten voor de auto’s. Er moesten 4 ronden van 10,50 km gelopen worden. Er was ook een ultraloop van 53 km met 5 ronden. Aan de start om 10u was het licht bewolkt. Maar tijdens de wedstrijd verdwenen de wolken en werd het zeer  warm. Ik startte rustig aan 10 à 11 km/u en kon de 3 eerste ronden volledig uit lopen zonder problemen. Ik overwoog zelf om eventueel nog een 5e ronde bij te lopen. Maar tijdens de 4e ronde was het al zeer warm en ik begon het wat moeilijk te krijgen en moest tijdens de hellingen wandelen. Ik was dan blij om na de 4e ronde te kunnen stoppen. Ik werd 15e op 35 deelnemers waarvan er maar 18 aankwamen. Mijn tijd 4u 42’20” is niet zo denderend. Toch was ik zeer tevreden dat ik die marathon heb kunnen uit lopen en kunnen genieten van de natuur. Jeroen De Coninck won de marathon in 3u06’06”. Waar is de tijd dat ik dat ook nog kon? Croky Boy Dominiqueu Pattyn uit Ingemunster eindigde op de mooie 2e plaats in 3u16’16” proficiat Dominique!!!”

Naast zijn ultralopen en marathons neemt Luc Maes ook deel aan ons criterium van Running Center Hulste-AVMO en liep daar reeds 11 wedstrijden. Je zou voor minder trots zijn als één van de oudste avmo-wegatleten !

Erwin.

                                                     

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.