Ook A.V. Molenland is onderhevig aan de nieuwe wet op de privacy. Deze Europese wetgeving start op 25/05/2018.

Beste clubmakkers.

Dit keer geen sportief bericht, maar wel eentje dat moet m.b.t. de regelgeving van het Europees recht op de privacy. Deze regelgeving moet echt strikt opgevolgd worden en kan een club, bank , en alle andere sectoren, met uitsluiting tot vennootschappen, een boete opleveren tot 10 miljoen euro. Ja , je leest het goed. Vandaar dit bericht en de intentie van onze club. Uiteraard respecteren wij de privacy van onze clubmakkers.

Ook AVMO is onderhevig aan de nieuwe wet op privacy. Deze Europese verordening geldt voor alle bedrijven en verenigingen binnen Europa, dus ook voor AVMO. Momenteel leggen wij de laatste hand aan onze privacyverklaring. Van zodra deze af is komt ze op onze website te staan.Wij zijn nu 24/05/2018. “

Onze voorzitter Karel Cannaert en het bestuur doen het nodige.

Jullie zullen ook wellicht een lawine van mails ontvangen hebben van allerlei punten ( zoals gazetten, warenhuisketens, en vele andere ) om met dit item de wet te respecteren.

Het komt er op neer dat elk individu het recht heeft om haar of zijn gegevens ( die een organisatie bijhouden … hetzij klantenkaarten bij winkelcentra, of gegevens bank, of gegevens club… en zo zijn er nog ontelbare…) op te vragen en te wissen indien dit voor het individu nodig is of gewenst is.

Iedereen zal zich wel nog herinneren ” het gedoe rond de gegevens van miljoenen personen bij Facebook”.
Wel, in dat kader heeft Europa een zeer strenge wetgeving opgesteld om de privacy van het individu te beschermen.

AVMO heeft daar geen probleem mee en doet al het nodige om met deze wetgeving in orde te zijn. Meer info en data op de website van avmo.

Gr,

Erwin;

 

 

 

 

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.