Wegcriterium AVMO-RUNNING CENTER HULSTE 2016-2017 . De afspraken en de eerste wedstrijden.

Wegcriterium AVMO-RUNNING CENTER HULSTE 2017 . – Reglement.

We gaan door op de succesformule van 2016 : een groter aanbod en keuze in  meerdere afstanden op dezelfde locatie.

Dit jaar werd het super spannend tot op de laatste 10 km wedstrijd in Beernem  (org. BEHO). Dit heeft natuurlijk te maken met de vernieuwde formule in 2016. We waren met 70 clubmakkers op de prijsuitreiking. 27 clubmakkers haalden hun target en konden hun keuze maken (prijzen)  uit het aanbod van Running Center Hulste.

Het criterium dat A.V. Molenland inricht, is bedoeld om onze eigen wegatleten te plezieren en te motiveren. Het aanbod hebben we sinds 2016 vergroot om meerdere clubmakkers de kans te geven om in verschillende afstanden hun ding te doen.
Telkens vanaf de start van een VAL-jaar (lees  1 NOV 2016 tot OKT 2017) kunnen we samen naar wedstrijden trekken, samen onderlinge duels aangaan en daarna wat nakletsen in een ‘aprés-running’. De punten komen vanzelf en de posities schommelen naarmate de wedstrijden vorderen. Naast het talent wordt ook de inzet beloond. Een combinatie van de twee levert dan de winnaar op.

Puntenverdeling 2017 —  de afspraken .

 • Marathon : we beginnen aan 35 pt en dalen af. Er worden slechts 2 marathons opgenomen . Motivatie: extra inspanning; moet beloond worden – vaak ten koste van kortere wedstrijden.
 • Halve Marathon + 20 km: we beginnen aan 35 pt. Hier ook, de inspanning moet worden beloond! Want andere clubmakkers kunnen punten verzamelen in het kortere werk èn dit simultaan!

 

 • Alle andere afstanden starten we vanaf 30 pt + dames zoals in het vorige criterium.
 • Kortere afstanden heren vanaf 25 pt : een 5km kan dus punten genereren.
 • Als je de wedstrijd wint bij de dames of  de heren pak je extra 10 pt, de 2de 7pt en de 3de 4pt. ( dit is wel dan een algemeen klassement met andere atleten) (cfr vorig jaar).
 • Voor de rest is alles zoals vroeger: de tien beste wedstrijden tellen mee en per extra wedstrijd komen er 2 punten bij. Inzet van het aantal deelnames wordt zo ook beloond.

 

Lopen zonder clubtrui = geen punten !!! Zorg er ook voor dat je in een recente clubtrui loopt ! 

We beginnen er aan op 11 november  met een 7km en een 21 km. We denken ook aan onze clubmakkers die de crossen doen met de Brielmeersen Deinze en een bosloopje in Aalter.

De Kerstcorrida in Tielt de 5km en 10km : ja een must… te midden van de crossen… moet er nog zand of modder zijn …

We wensen jullie een blessurevrij seizoen toe , veel plezier tijdens de criteriumwedstrijden !

Hierna volgen de eerstvolgende wedstrijden:

 • 11/11/16 : de halve marathon van Deinze naar Bellem. Een pracht van een wedstrijd via het kanaal. Verzamelen ! Eerst in Bellem. Daar kan je de bus nemen naar Deinze. Je moet zeker vooraf inschrijven daarvoor !!! De bus brengt je naar Deinze naar de piste. Daar start je dan de halve marathon. Kleedkamers zijn ter beschikking. De 7km is in Bellem te doen,  start en aankomst.
 • 11/12/16 : Dan trekken we naar de Brielmeersen in Deinze voor de 9 en of 13 km.
 • Tweede kerstdag natuurlijk Kerstcorrida In Tielt.  
 • Aalter bos-trail : op 21 januari 2016 kunnen we daar een 10km en een 24 km aan duurloop trainen. Douches en uitslagen OK. Voor crossers en wegatleten.
 • Ingelmunster, de Brigandsloop op 25/03/17, altijd een klassieker ( 6/12 voor dames) en de 12km voor de heren.

Rudi heeft al zicht op meerdere locaties. Het volledige programma kan pas volgen als … als iedere club of organisatie  er klaar voor is!

Erwin.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.