Tim Soenens en Bart Verkaemer op het podium in de Run&Bike te Gullegem.

Run&Bike is een wedstrijd voor duo’s waarin 1 loper + 1 fietser (MTB) samen een uitdagend traject afleggen. Eén teamlid neemt de start voor zijn/haar rekening en loopt na 400m de wachtzone binnen waar zijn teammakker hem/haar opwacht met de fiets. Vanaf dan mag men binnen het team onbeperkt wisselen tussen loper en fietser. De afstand tussen beide teamleden mag maximum 15m bedragen.

Een leuk concept als tussendoortje in deze winterperiode.

De Run&Bike op zondagvoormiddag in Gullegem ging over een parcours van 10,2km , 80% onverhard, grotendeels op een MTB parcours met pittige hellingen.

De wedstrijd kreeg 78 duo’s aan de start en werd gewonnen door de broers Henk en Hans Omey, twee specialisten in deze discipline die vooraf als de grootste kanshebbers werden getipt. Het team van ITC (Izegemse Triatlon Club) Hannes Cool en Kasper Lagae behaalde de tweede plaats. Tim en Bart zetten een sterke prestatie neer en mochten als derde team mee op het podium.

Bij de dames zagen wij Whoopy Franssen, die een team vormde met Layla Vancompernolle, op de 5e plaats eindigen.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.