Marathon de Sevilla 2017 met Bart Verschaeve en Filip Naert 19/02/2017

Bart Verschaeve zond ons dit sappig verslag ( voor de Spaanse versie moet je bij Bart en Filip zijn … best een fles priorat meedoen  )

Midden in de voorbereiding op de Zwalmmarathon die doorgaat op 9 april aanstaande, facebook bericht gekregen van Filip Naert dat zijn zoon niet meekan op zijn Marathon/citytrip naar Sevilla, of ik geen zin had om zijn plaats in te nemen, enkel tickets van naam veranderen bij Ryanair, inschrijving marathon regelen en klaar is kees. Maar eerst alles overlopen en regelen thuis, Nabila zegt ‘doen pietje’ dus ja daar gaan we dan.

Donderdagnamiddag vertrokken naar Charleroi om laat in de BNB van Miguel en Helena toe te komen,( wat een heerlijke mensen trouwens) iets gaan eten en dodokes doen.

Dag twee en drie rondgewandeld in Sevilla en de meeste bezienswaardigheden bezocht of gepasseerd.( met wandelaar Filip vrijdag 18 km en zondag 11 km), Nummer afhalen in expo, pastaparty bijwonen, als dat maar goed komt morgen op marathondag.

Zondagmorgen 5u45 opstaan en loopplunje aantrekken om vervolgens met sandwiches te vertrekken naar het stadio Olympico, de menigte is al daar, en om klokslag 8u30 gaat het startschot, weg zijn we, met zo’n 14000 lopers.

3We spreken af dat we ballon 3u15 proberen te volgen en dat ik bij Filip blijf zolang hij loopt, maar na 11 km wandelt Filip en ik zet mijn tocht alleen verder, Halfweg kom ik door op 1u 38, maar voel stilaan der er te weinig trainingskilometers op de teller staan en het nog een lastige tocht wordt langs ondermeer het prachtige Plaza Espana (km35) waar we door de menigte als helden onthaald worden en een toer rond de fontein mogen maken. Op km 40 nog de brug over en dan het Stadio Olympico inlopen onder luid applaus van de talrijke Sevillanos, 3u22m18s en heel tevreden, wachtend op Filip die heel verdienstelijk binnenloopt in 3 u 31m, Nog een fotoke van ons samen en dan als toemaatje te voet naar BNB (3 km), waar een verkwikkende douche heel veel deugd doet. Nu hadden we toch wel flesje een vino Tinto verdient he op een leuk terrasje.

Thx aan Filip voor dit prachtige avontuur samen, en de geweldige tijd in Sevilla bij Miguel en Helene waar we onze kennis van de spaanse taal beiden heel goed hebben kunnen oefenen.

 
12

 

 

 

 

 

 

Voor de start in stadio olympico                          op de terugweg naar bnb water uitdelen

4

 

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.