Charline Vanneste wint in Lobbes. AVMO lukte mooie prestaties op de 10 mijl van Oostende -Brugge.

Het was even stil,  en heel koud. Maar niet in ons hart… ten minste als we blessurevrij kunnen lopen.

Toch ontdooit het wegseizoen beetje per beetje.

We starten op zaterdag 24 februari met de 13,3km in Lobbes. Charline Vanneste wint bij de dames met een 21ste stek in 49’02” en dit op 933 deelnemers. Deze morgen (zat 10 maart) waren Charline en Elke Spriet al paraat om hun steentje bij te dragen op de piste van Tielt om te lopen voor ‘Kom op tegen kanker’. Toevallig gezien toen ik zelf wat aan het joggen was voor dit prachtig initiatief. Ook Luc Maes begon aan zijn (wellicht 12-uur loop!).

In Dadizele was er op 24 februari een 10km. Op de 133 deelnemers werd Carline Desseyn 41ste in 42’21”.

Op zondag 4 maart 2018 werd de klassieker gelopen : de 10 mijl van Oostende naar Brugge. Dit is altijd een waardemeter voor de wegatleten geweest. Hoe hebben we ons winterseizoen ingedeeld? Hoe komen we uit de crossen? De 10 mijl is een onverbiddelijke scheidsrechter, meestal in gure weersomstandigheden. Dit jaar was het erg koud en gevroren en gesneeuwd : hopelijk niet te glad.  Er waren minder deelnemers dan gewoonlijk; toch nog 656 atleten. Het niveau was zoals gewoonlijk heel hoog. Jan Petralia werd eerste Molenlander als 13de in 52’37”.  Daarna volgden Jimmy Bultinck (18de in 53’18”), Tom Van Slambrouck ( 27ste in 54’35”), Jannes Cottyn ( 30ste in 54’55”), Charline Vanneste ( 79ste in 1u01’10”) en 4de dame, Bart Guillemyn (117de in 1u05’35”).

Voor onze volgende criteriumwedstrijd trekken we naar Ingelmunster voor de Brigandsloop op 31 maart 2018. De dames hebben de keuzen uit 6km of 12km . De heren lopen de 12km.

Ondertussen kunnen we nog 3 weken genieten en trainen, terwijl de lente er aan komt… maar opgelet voor de padden hé!

Erwin.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.