Halve marathon Deinze-Bellem en de 7,7km in Bellem op11/11/16 : terug een feest voor vele wegatleten.

Het wordt zo stilaan een klassieker. Op 11 november konden we starten vanuit de Brielmeersen in Deinze, langs het kanaal (+/-) 10km , om dan de lus te maken naar Bellem toe. Ook deze keer was het droog weer…heel veel zon… maar de wind zal dwars… je zal dat zien aan de tijden… ook deze van de vijfvoudige winnaar Francies Van Steenbrugge (1u11’38”).

13 clubmakkers van A.V. Molenland (Charline… ze kon winnen en was ingeschreven, maar startte niet … was ziek)  stonden paraat in Bellem. Dan de bus nemen tot in Deinze met een minimum bagage  (zal voor Bart Guillemyn  een hongermaal geweest zijn ) om vanuit de Brielmeersen het grote werk aan te vatten.

Ondertussen waren wij ons ding aan het doen op de 7,7km om daarna onze clubmakkers met grote verwachting te zien finishen op hun halve marathon! De start op de 7,7km was gemoedelijk. We moesten eerst 200m achteruit wandelen (zonder problemen) om dan te kunnen ontploffen. Ja , het moet  “just” zijn in Bellem! Olivier Vervaecke (23ste in 34’57”) was samen met zijn vrouwtje en de kinderen paraat:  Maite Vervaecke (23ste in 21’07”) (geb 2008) en Remi Vervaecke (25ste in 21’30”) zorgden voor een mooi familiegebeuren. Proficiat !  Erwin Sissau ( 38ste in 37’29”) kan terug lopen , 1 jaar na zijn rugoperatie… Ook Annick Coene ( 87ste in 43’21”) en Stephanie Callens, dochter van Annick) (84ste in 43’19”) genoten van Bellem op zijn best.

Ik (erwin) had mijn douchemoment beperkt tot een emmertje water in de lokale zaal. Ik moest dus heel selectief te werk gaan…ik wilde de aankomst zien van de avmo-clubmakkers. De winnaar van ons criterium 2015 , Geert Royaert versierde een top-tien plaats. Geert werd 9de in 1u18’57” !  Waarschijnlijk ook een clubrecord ! Dan kwam de man … hij kon  even goed uit een strip album komen van Marc Sleen… Wij noemen hem soms ‘Jerommeken’ . Ik denk dat zijnen toverdrank in zijn “kaffiepulle” zit. Dan zijn we beland bij Asterix en Obelix… Ja, Bart Guillemyn ( 45ste in 1u25’08”) gaat crescendo. Bart Verschaeve ( 63ste in 1u28’05”) : mooie tijd en zeker gezien de omstandigheden. Voor Patrick Deleersnijder  (69ste in 1u28’54”) was dit de laatste test voor zijn marathon in Valencia. Rudi Van Bruwaene ( 76ste in 1u29’11”)  , hield zich kalm toen Pol Vackier redelijk gezwind van start ging. Rudi bleef bij de 2de dame Carline Deseyn, maar rook pas in de laatste kilometers het poepje van Patrick. Rudi kon we de beker binnenhalen van de NMBS-halve marathon. Zijn trein stopte of staakte niet… maar ja … hij is ook met pensioen !!!
Pol Vackier (91ste in 1u30’37”) maakte kennis op positieve wijze met de lange afstand. Pol zal zich in de crossen nog veel meer kunnen uitleven.  Geert Lievrouw ( 116de in 1u32’54”) en Jeroen Deroo (122ste in 1u33’35”)  konden genieten. Jeroen denkt aan Valencia.. Wij waren redelijk verbaasd : Dirk Vande Walle (283ste in 1u44’17”) , dat hadden we niet verwacht. Mooi!

Dan komen we dichter bij het ‘locomotief-gebeuren’ van de NMBS. Deze wedstrijd kreeg een ranking in het NMBS gebeuren. Rudi had daar handig op ingespeeld. Hij was gepensioneerd. Hij kon dus alle registers opentrekken. Hij moest geen stiptheidsacties naleven… hij moest ook niet meer staken … daar was hij al jaren lang van verlost… dus Rudi stevende met grote stoomfluit af naar de numero uno plaats in de halve marathon bij de NMBS !  Rudi Proficiat en dat op 64 jaar. Er waren echter nog andere macho’s (vrij vertaald machinisten) bezig: Edwin Kint (315de in 1u46’49”) hield woord. Na zijn hartoperatie en prachtig moment!  Zijnen maat Bart Reyniers ( 343ste in 1u48’23”) was zo goed op dreef, maar had last van tintelmomenten in zijn tenen. De zenuwbanen doorheen ons lichaam kunnen rare kronkels geven. Jammer voor Bart. Vandaar dat de treinen soms wat langzamer rijden.  We ondervinden dat ook in onze vingers of handen… enz.  Als ik op een trein spoor blijft dit dus altijd een tintelend en uitdagend avontuur!

De halve marathon kende ook nog 2 prachtige dames : Katrien Vanhoutte (330ste in 1u47’50”) en Sabine Denolf (338ste in 1u48’02”)

Er waren 628 aankomsten. We hebben genoten!

Tot in Deinze op 11/12/16 in de Brielmeersen.

Erwin.

 

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.