Tim Soenens en Katrijn Van Hulle winnen hun wedstrijd in Deinze. Rita Delodder werd 3de dame.

Brielmeersen in Deinze op 11/02/18 . Deze wedstrijd maakte deel uit van het criterium AVMO/Running Center Hulste. Zowel de dames als de heren konden kiezen tussen 8,5km of 13,2 km ( 2 of 3 ronden). De Finse piste was enkele dagen voordien aangepakt door de stadsdiensten en lag er bijgevolg zwaar bij.

Op de 8,5km met 95 deelnemers werd Olivier Vervaecke 5de, Pol Vackier 17de, Katrijn Van Hulle 18de èn eerste dame, Rudi Van Bruwaene 22ste, Johan Moyaert 25ste, Filip Naert 29ste, Rita Delodder 39ste en 3de dame, Danny Terryn 50ste en Peter Thieren 75ste.

In de wedstrijd over 3 ronden (13,2km) met 88 deelnemers maakte Tim Soenens zijn heroptreden na blessure. Tim Soenens won.  Daarna volgden als 9de Geert Royaert, 19de Patrick Deleersnijder, 26ste Bart Guillemyn, 27ste Luk Devlaminck, 31ste Patrice Lefranc, 32ste Jeroen Deroo, 32ste Bart Reyniers, 68ste Elke Spriet, 69ste Whoopy Franssen, 70ste Edwin Kint en 84ste Nabila Taguema en dat na haar trail in Eeklo.

 • Daags voordien was er een natuurmarathon in het domein ‘het Leen’ in Eeklo. Door de sneeuw van donderdag en vrijdag werd het parcours herschapen met stroken van zware modder en smeltend ijswater. Kort verslag door Bart Verschaeve , deelnemer en modderduivel van dienst.
  ” Zaterdagmorgen om precies tien uur ging het ‘Kurk van de Cava’, voor de lopers van de Natuurmarathon van het Leen in Eeklo. Het beloofde een zware editie te worden, na de vele regenval, de sneeuw en de lage temperaturen van de voorgaande weken. Eenmaal gestart met een 75 tal lopers, leken de eerste stroken mooi beloopbaar, maar na 1.5 km kregen we iets wat enkel in ‘strongrun’ wedstrijden deel uitmaakt van het parcours, namelijk een strook met ijswater van 15 cm diep en 150 meter lang, waar je niet omheen kon. Na vier km kwamen de voeten weer tot leven, en naderden we de bevoorrading, die heel uitgebreid en tip top in orde was! Daarna volgden twee heel zware km’s met diepe modder, die er toer na toer slechter bijlagen, en het meer glijden dan lopen was, De laatste strook was er ook nog eentje om duimen en vingers van af te likken, namelijk heeeeel zwaar, ook met de doortocht/finish in zicht! Na twee keer in de modder te zijn gevallen, vier keer door het ijsbad geweest te zijn, in modder te zijn tot achter mijn oren, toch heel opgelucht binnengelopen in 4u03m08s  op een 17de plaats van 69 aangekomenen, met als trofee een lekkere fles cava, en een Duvelke met Pol en poepie (Nabila). Prima organisatie op een geaccidenteerd parcours! ”

  Bart Verschaeve  liep de 4 ronden of 42,7km in 4u 03′. Bart werd 17de op 69 aankomsten. Nabila Taguema liep 2 ronden ( 21 km) in 2u23′ en Pol Vackier klaarde dit in 1u56′. Ook Ann Billiet nam de uitdaging aan. Ann liep 1 ronde (10km) in 1u12′.

 • AVMO zomersportkledij !!!
  Op woensdag 28 februari en vrijdag 2 maart kan er zomersportkledij gepast worden in ons clubhuis. 
  Er kan enkel nog met bancontact betaald worden. De keuzelijst wordt jullie toegestuurd in een mailtje via Rita.
 • Volgende criterium wedstrijd AVMO/Running Center Hulste vindt plaats op zaterdag 31/03/2018 met de Brigandsloop in Ingelmunster.  De dames hebben de keuze tussen 6 en 12km. De heren kunnen enkel punten scoren op de 12km.

Erwin.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.